Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δύο οι νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια

Δύο οι νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (2/7), με το αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε στα Κάτω Πατήσια και κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους. Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν στις 21.30 το βράδυ οπότε έπεσαν πυροβολισμοί στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Ο άνθρωπος που δέχθηκε τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία πνοή του.

Ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε, έφυγε από το σημείο με αυτοκίνητό και στο δρόμο, φέρεται να τραυμάτισε ακόμα ένα άτομο στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιέγραψε στο newsit.gr ένας αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με αυτόν, ο δράστης, σταμάτησε με την απειλή όπλου ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, έβγαλε έξω τον οδηγό, πήρε το όχημα και εξαφανίστηκε!

Το όπλο του δράστη

Ακούστε όλα όσα είπε στο newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρέθηκε μία ανάσα από τον δράστη στα Κάτω Πατήσια και έζησε στιγμές τρόμου:

Οι αστυνομικοί τελικά εντόπισαν τον δράστη και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Η καταδίωξη κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους όπου ο άνθρωπος έπεσε τελικά νεκρός μετά από πυροβολισμούς.

Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί. Ο ένας στην ωμοπλάτη και στο πόδι και ο δεύτερος στο πόδι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr…

Ο δράστης νεκρός – ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν μάλιστα, ότι ο δράστης που έπεσε νεκρός, έκανε και ληστεία σε βενζινάδικο, στη λεωφόρο Δημοκρατίας!

Δείτε εικόνα από την οδό Κουρτίδου που το βράδυ του Σαββάτου, ξεκίνησαν όλα:

Ανάστατη είναι η γειτονιά και στους Αγίους Αναργύρους που κατέληξε το περιστατικό, με τον δράστη να πέφτει νεκρός:

Ακούστε πώς περιγράφει τα όσα είδε, ένας αυτόπτης μάρτυρας στους Αγίους Αναργύρους:

Το σενάριο της υπόθεσης

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή συνολικά επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ.

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας. Μάλιστα, ο κύριος Θεοδωρικάκος έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter:

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του δράστη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διασωληνωθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μαρίνος Αλειφέρης, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις