Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων

Δύο συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δύο Αφγανοί ηλικίας 22 και 44 ετών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο Αφγανοί, έχοντας ως «βιτρίνα» καταστήματα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, διέθεταν έναντι αμοιβής, ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στα καταστήματα των δύο κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 17 ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων διαφόρων τύπων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, αποδεικτικά αποστολής και παραλαβής χρημάτων από και προς τρίτες χώρες, το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ, μαχαίρι, κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, 2 ψηφιακά μέσα αποθήκευσης με περιεχόμενο καταχωρήσεις ονοματεπώνυμων και χρηματικών ποσών και 3 φορητοί υπολογιστές.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις