Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

Ανακοίνωση για το δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (16/11) στον ΗΣΑΠ, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 41χρονου εργαζόμενου και τον τραυματισμό ακόμη δύο, εξέδωσε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.. Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει δε ότι διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. 

Το δυστύχημα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 41χρονου Έλληνα εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ και ο τραυματισμός άλλων δύο εργαζομένων (ενός Έλληνα και ενός Αυστριακού). Οι δύο τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με την ζωή τους να μην διατρέχει κίνδυνο και υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 41χρονου εργαζόμενου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Σημειώνει δε ότι διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. για το δυστύχημα:

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις