Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Η ΣΤΑ.ΣΥ επιρρίπτει ευθύνες στον εξοπλισμό της αναδόχου εταιρίας

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Η ΣΤΑ.ΣΥ επιρρίπτει ευθύνες στον εξοπλισμό της αναδόχου εταιρίας

Σε εξέλιξη έρευνα για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ με νεκρό τον 41χρονο εργοδηγό Πέτρο Γιάμαλη. Η ΣΤΑ.ΣΥ εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν και επιρρίπτει ευθύνες στον εξοπλισμό της αναδόχου εταιρίας.

Το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ έγινε τα ξημερώματα όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του. Αποτέλεσμα ήταν η σύγκρουσή του με άλλο συρμό.

Οι εργαζόμενοι που ήταν μέσα, πήραν εντολή να πηδήξουν έξω από το μηχάνημα λείανσης πριν αυτό συγκρουστεί με τον άλλο συρμό. Όλοι σώθηκαν εκτός από τον άτυχο εργοδηγό, Πέτρο Γιάμαλη.

Αναφορικά με το δυστύχημα στη Γραμμή 1 του Μετρό και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με την ίδια, η ΣΤΑ.ΣΥ. Μον. Α.Ε., διευκρινίζει, ότι:

– Στο μηχάνημα λείανσης επέβαιναν 5 συνολικά εργαζόμενοι, 2 υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. και 3 αλλοδαποί, υπάλληλοι της Γερμανικής εταιρείας που εκτελεί το έργο. Ο εκλιπών είναι υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ., ένας υπάλληλος της Αναδόχου εταιρείας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και οι λοιποί τρεις
επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

– Οι υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. μετακίνησαν σταθμευμένο στο σταθμό «Αττική» συρμό στον τροχιόδρομο μεταξύ των σταθμών «Αττική» και «Άγιος Νικόλαος», ούτως ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη σύγκρουση εκτός του σταθμού, με τις μικρότερες το δυνατό υλικές ζημιές.

Click4more: Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ – Αδερφή 41χρονου νεκρού: «Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά»

– Διερευνάται ο λόγος για τον οποίο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά
συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης της Αναδόχου εταιρείας.
– Το έργο λείανσης του τροχιόδρομου ανέλαβε εταιρεία, πιστοποιημένη στο εν λόγω αντικείμενο, μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στις συμβατικές υποχρεώσεις τις εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.
– Το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε αίτια που αφορούν στον
εξοπλισμό της Αναδόχου και η ΣΤΑ.ΣΥ. θα αναζητήσει κάθε
είδους ευθύνες για αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις