Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ε. Τσίλλερ: Ο άνθρωπος πίσω από τα σπουδαία κτίρια της Αθήνας!

Ε. Τσίλλερ: Ο άνθρωπος πίσω από τα σπουδαία κτίρια της Αθήνας!

Ο Τσίλλερ υπήρξε βασικός συντελεστής της διαμόρφωσης και της ανάπτυξης του ώριμου ελληνικού κλασικισμού, αλλά και ο πρώτος αρχιτέκτονας που ξέφυγε από τον κανόνα της κατασκευής, εντός Αθηνών, κτηρίων που ανήκαν στη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλλερ, έχει σχεδιάσει περισσότερα από 500 κτίρια στην Αθήνα το διάστημα του 19ου και 20ου αιώνα και, ανάμεσα σε αυτά είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, το Νομισματικό Μουσείο και… όχι μόνο.

Ο Τσίλλερ δραστηριοποιήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στην Ελλάδα. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους και διασημότερους αρχιτέκτονες της ελληνικής επικράτειας, σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή εκατοντάδων δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων και άφησε τη σφραγίδα του στην οικιστική φυσιογνωμία του ελληνικού αστικού χώρου των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.

Μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται το Προεδρικό Μέγαρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Ιλίου Μέλαθρον, το Δημαρχείο Ερμουπόλεως, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης κ.ά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις