Τετάρτη, 29 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχτηκε για τον αστυνομικό που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Ο αστυνομικός ο οποίος φέρεται να έκλεβε υπηρεσιακά όπλα, συνελήφθη την Τετάρτη (17.01.2024) και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε από οπλουργό σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα χειρός, τα οποία ήταν χρεωμένα στον συγκεκριμένο αστυνομικό – διαχειριστή του Τμήματος.

Ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ότι έλειπαν 6 υπηρεσιακά πιστόλια, 4 υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του ανωτέρω αστυνομικού.

Ο αστυνομικός συνελήφθη καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού, ως διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, οικονομικού και υλικού, ενώ ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Αστυνομικού Τμήματος.

Από τη σωματική έρευνα καθώς και από τις έρευνες στο γραφείο του, σε σπίτια και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:-2 κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη άδεια κατοχής,

-κινητό τηλέφωνο

-41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αστυνομική ράβδος, που κατείχε παράνομα καθώς δεν προέκυπτε υπηρεσιακή χρέωση αυτών και το διαμέτρημα των φυσιγγίων διέφερε από αυτό του ατομικού του οπλισμού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων και ο έλεγχος στα λοιπά δημόσια υλικά της αστυνομικής υπηρεσίας, συνεχίζονται.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις