Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εδώ μαρτύρησαν 26 ψυχές – Φωτογραφίες από το οικόπεδο “νεκροταφείο” στο Μάτι

Εδώ μαρτύρησαν 26 ψυχές – Φωτογραφίες από το οικόπεδο “νεκροταφείο” στο Μάτι

– Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τους 26 νεκρούς στο οικόπεδο στο Μάτι, η χώρα “μούδιασε”
– Οι περισσότεροι βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον
– Οι σημερινές φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας, προκαλούν έναν “κόμπο” στο στομάχι
– Κέρματα, σελίδες από βιβλία, επαγγελματικές κάρτες, μισοκαμένα παππούτσια, ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα…
– Απομεινάρια της ζωής 26 αθώων ανθρώπων, που δεν κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα που τους καταδίωκε

Ήταν τόσο κοντά, αλλά δεν έφτανε. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι τεράστιες φλόγες και όπως είναι λογικό ο πανικός, ήταν οι αιτίες που 26 άνθρωποι δεν κατάφεραν να φύγουν από το οικόπεδο στο Μάτι, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι μαζί, με το θέαμα να είναι αποτρόπαιο.

Η “μαύρη” μέρα για την Ελλάδα

Ήταν πρωί Τρίτης, 24.07.2018. Το πρώτο “φως” της ημέρας, έφερε αυτό που φοβούνταν όλοι. Μόλις την προηγούμενη, την αποφράδα Δευτέρα για την Ελλάδα, οι φωτιές είχαν ξεσπάσει. Περίπου τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως θρηνούμε τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Όλοι, όμως, θεωρούσαν πως ο αριθμός θα αυξηθεί. Κι αυτό έγινε ραγδαία. Διότι κατά τις έρευνες το πρωί της Τρίτης, οι Αρχές βρέθηκαν μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

26 απανθρακωμένες σοροί, όλες μαζί σε ένα οικόπεδο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι περισσότεροι πέθαναν αγκαλιασμένοι, προσπαθώντας προφανώς να προστατέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι φωτογραφίες ήταν σκληρές. Δεν δημοσιεύονται και αρκεί απλά να αναφερθεί πως οι αρμόδιοι που αντίκρυσαν τις σορούς, τις παρομοίασαν με κούκλες…

Έξι μέρες μετά, ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi καταγράφει το σημείο της ανείπωτης τραγωδίας. Το μόνο που έχει απομείνει, είναι προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων. Κομμάτια από ρούχα, παπούτσια, κινητά τηλέφωνα, ταυτότητες, επαγγελματικές κάρτες, κέρματα, καλώδια, ρακέτες… Όλα καμένα.

Click4more: Δράμα δίχως τέλος! Νεκρή η Στέλλα Χριστοφίδου – Ταυτοποιήθηκε η σορός της

Όλος ο περίγυρος ένα απέραντο μαύρο. Το έδαφος ακόμη “καπνίζει”. Οι πυροσβέστες λυγίζουν. Κοιτούν αμήχανα, γνωρίζοντας πως μόλις έξι ημέρες πριν, στο συγκεκριμένο σημείο βρήκαν μαρτυρικό θάνατο 26 συνάνθρωποί τους…

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Μάτι

Click4more: Νεκρός ο Μάκης Βονικόπουλος στη φωτιά στο Mάτι – Ταυτοποιήθηκε η σορός του – Είχε αναρτήσει δραματικές στιγμές από τις φωτιές!

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις