Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΕΔΟΕΑΠ: Αδιέξοδο με την βουλευτική τροπολογία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε νομοθετικό «κενό» έπεσε η κοινή βουλευτική τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –Ποταμιού – ΕΚ προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης πάντως ανέφερε ότι τα « τυπικά εμπόδια που υπήρξαν θα ξεπεραστούν σύντομα και δεν χρειάζεται κάποια νομοθετική ρύθμιση…».

Η πρωτοβουλία – τροπολογία των τριών κομμάτων με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στον ΕΦΚΑ ως εξασφάλιση του δανείου «να μπορεί να εκχωρηθούν απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ κατά οφειλετών του και ο ΕΦΚΑ να μπορεί να τις εισπράξει κατά τον Κώδικα Εισπράξεων Εσόδων» κατατέθηκε «εκπρόθεσμα» σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια στην ψήφιση του νομοσχεδίου «Κύρωση της Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων» του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η απουσία όμως από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να δηλώσει εάν «αποδέχεται» ή όχι την βουλευτική τροπολογία ουσιαστικά έθεσε την τροπολογία σε αδυναμία νομοθέτησης.

Την κοινή βουλευτική τροπολογία κατέθεσαν ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, από την ΔΗΜ.ΣΥΜΠ. ο Ανδρέας Λοβέρδος και από την ΕΚ ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

Το πρόβλημα με το δάνειο του ΕΔΟΕΑΠ – που δόθηκε με τροπολογία που έφερε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή και ψηφίσθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν το οικονομικό αδιέξοδο του Ταμείου- έχει προκύψει μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι για να δοθεί το δάνειο αυτό από τον ΕΦΚΑ θα πρέπει να υπάρχουν ικανές εξασφαλίσεις στην περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ θα βρεθεί σε αδυναμία να το αποπληρώσει.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ. ΣΥΜΠ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «από τη στιγμή που σήμερα δεν υπάρχει ετοιμότητα από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία αυτή, από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσει μια διακομματική προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί μια νομοθετική λύση στο πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απάντησε πως «δεν χρειάζεται κάποια νέα νομοθετική ρύθμιση. Υπήρξαν κάποια τυπικής ισχύος εμπόδια που θα επιλυθούν σύντομα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είμαστε σε θέση για μια λύση σταθερή και μόνιμη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και εδώ θέλουμε την συνδρομή και συμπαράσταση όλων» θυμίζοντας ότι τη τροπολογία για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ δεν την είχε ψηφίσει η ΝΔ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε