Ελλάδα

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί 2019: Πότε ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα

Την περασμένη Παρασκευή (28.06.2019) έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των αιτήσεων θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της επεξεργασίας – αξιολόγησης με βάση τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί και στις 12 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα. Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου, προκειμένου στο διάστημα που μεσολαβεί να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς να καταθέσουν τις τυχόν ενστάσεις τους για το αποτέλεσμα.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανέρχεται σε 270 εκ. ευρώ για την περίοδο 2019 –2020, από 234 εκ.που ήταν πέρυσι.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 60 εκ. ευρώ και από εθνικούς πόρους με 210 εκατομμύρια ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με διπλή επίθεση σε βάρος ηλικιωμένης στην Καλλιθέα - Την έριξε κάτω και της άρπαξε την αλυσίδα
Ο άνδρας πρώτα λήστεψε και έριξε κάτω τη γυναίκα, και μέσα σε ένα λεπτό επέστρεψε στο σημείο, όσο εκείνη βρισκόταν ακόμη κάτω, και της πήρε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό
Καλλιθέα
22χρονος έπαθε μόλυνση μετά από κατανάλωση σούσι στην Θεσσαλονίκη - Πρόκειται για την πρώτη που σημειώνεται στην Ελλάδα
Οι ιστολογικές εξετάσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν την παρουσία παρασίτου του γένους Anisakis, γνωστού για τις δηλητηριάσεις που προκαλεί μετά από κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς μαγειρεμένου ψαριού
Σούσι
Πλημμύρισαν τα βόρεια και κεντρικά Τζουμέρκα λόγω της κακοκαιρίας - Το φαινόμενο «orographic lifting» που «έπνιξε» την βορειοδυτική Ελλάδα
Υπερχείλισε και ο ποταμός Άραχθος, δημιουργώντας «ποτάμια» και «καταρράκτες» στα ορεινά χωριά, καθιστώντας τις μετακινήσεις των πολιτών δύσκολες έως ανέφικτες
Τζουμέρκα