Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται πλαστική κουτάλα – Αυτοί είναι οι λόγοι!

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται πλαστική κουτάλα – Αυτοί είναι οι λόγοι!
ΕΦΕΤ

Πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα, με εμπορική ονομασία “HOME BASIC PROFESSIONAL NYLON JINTIANLI”, κινεζικής προέλευσης, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν. Το δείγμα βρέθηκε μη κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα, με εμπορική ονομασία “HOME BASIC PROFESSIONAL NYLON JINTIANLI”, κινεζικής προέλευσης, ITEM No 10245-17 και αριθμό γραμμοκώδικα 5163121245172. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση “ZI YUAN IMP-EXP”, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις