Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Εφετείο Αθηνών: Δύο τραυματίες όταν κατέρρευσαν ράφια με δικογραφίες και τους καταπλάκωσαν – Απίστευτες εικόνες

Εφετείο Αθηνών: Δύο τραυματίες όταν κατέρρευσαν ράφια με δικογραφίες και τους καταπλάκωσαν – Απίστευτες εικόνες
Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

Κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια και καταπλάκωσαν δύο ανθρώπους στο Εφετείο Αθηνών. «Από τύχη δεν είχαμε νεκρό», λένε οι δικαστικοί υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι.

Με αφορμή την κατάρρευση μεταλλικών ραφιών στο Εφετείο Αθηνών την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δικαστικού υπαλλήλου, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) καταγγέλλει την επικινδυνότητα πολλών κτιρίων όπου στεγάζονται τα ελληνικά δικαστήρια.

«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό», λένε οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΔΥΑ, την Τρίτη (31.10.2023) το πρωί, την ώρα που τοποθετούνταν δικογραφίες στα ράφια, αυτά κατέρρευσαν.

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ο οποίος τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια, και ένας εργαζόμενος μεταφορικής εταιρείας εγκλωβίστηκαν κάτω από χιλιάδες δικογραφίες και μεταλλικά στοιχεία.

Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων υπαλλήλων αλλά και πολιτών που βρίσκονταν στον χώρο.

Φωτογραφίες που σοκάρουν:

Εκτός από το πρωτοφανές περιστατικό, οι δικαστικοί υπάλληλοι τονίζουν ένα άλλο όπου αφορούσε ρωγμή σε ψευδοροφή του κτιρίου.

«Για πόσο ακόμα θα στηριζόμαστε στην τύχη; Λίγες μέρες πριν, στις 23.10.2023 – κατά τυχαίο τρόπο, λόγω πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με συναδέλφους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικός που βρισκόταν στο χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου. Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: «Πρέπει να το δει στατικός».

Για τον λόγο αυτό αναφέρουν πως «προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την 1.11.2023 και ώρα 12.30 στην Ευελπίδων (μπροστά στο Κτήριο 12) για να απαιτήσουμε την ΆΜΕΣΗ λήψη των απαιτούμενων μέτρων!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις