Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Πληροφορίες για αποχώρηση του διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή

ΕΦΚΑ: Πληροφορίες για αποχώρηση του διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή

Ο Παναγιώτης Δουφεξής φέρεται να αποχωρεί από τη δοίκηση του ΕΦΚΑ μετά από 2 και πλέον χρόνια στο «τιμόνι» του ασφαλιστικού φορέα, καθώς είχε αναλάβει τα ηνία από τον προκάτοχό του Χρήστο Χάλαρη τον Μάιο του 2021.

Έχοντας υπηρετήσει ως διευθυντής των γραφείων δυο υπουργών Εργασίας, του Γιάννη Βρούτση και του Κωστή Χατζηδάκη, ο Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ και επί διοικήσεώς του ξεκίνησε η νέα διαδικασία των fast track κύριων συντάξεων, όπου απονεμήθηκαν δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις.

Το newsit.gr επικοινώνησε με το περιβάλλον του κ. Δουφεξή, το οποίο δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την αποχώρησή του από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία ότι αποχωρεί από τη θέση του.

Υπενθυμίζουμε ότι, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τις αλλαγές στις διοικήσεις όχι μόνο νοσοκομείων αλλά και οργανισμών.

Σε περίπτωση που θα οριστεί νέος διοικητής στον ΕΦΚΑ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις όπως η εφαρμογή των fast track επικουρικών συντάξεων, η εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων, η εφαρμογή των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νομοσχέδιου και τα υπόλοιπα ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις