Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Πως θα λειτουργεί το νέο Υπερταμείο

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Το μεσημέρι της Τρίτης (03-01-2017) παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος λειτουργεί από την Πρωτοχρονιά. Το νέο υπερταμείο αποτελεί μετεξέλιξη του ΙΚΑ και δημιουργήθηκε για να γλιτώνουν οι ασφαλισμένοι την γραφειοκρατία. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν καλώντας το 1555.

Το πως ακριβώς λειτουργεί ο ΕΦΚΑ εξήγησαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στέλλα Βρακά και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης στην σημερινή (03-01-2017) παρουσίαση – συνέντευξη Τύπου.
“Η χρονιά σηματοδοτεί την έναρξή της με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ΕΦΚΑ ενώνει όλους τους σφαλισμένους. Προστατεύει τους ασθενέστερους. Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας. Ο ΕΦΚΑ ανήκει σε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Όταν αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό αγωνιζόμαστε για όλους. Το προηγούμενο σύστημα χαρακτηριζόταν από ανεπάρκεια.

Η στιγμή είναι αυτή, της δικής μας εποχής, το σύστημα να αλλάξει. Χρειαζόταν ένας νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικό. Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας” ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ίδιος τόνισε: “Από 1-1-2017 ο ΕΦΚΑ βρίσκεται παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση. Η νέα ιστοσελίδα θα βγει από σήμερα στον αέρα και θα αφορά στον ΕΦΚΑ. Η αίτηση για συνταξιοδότηση θα υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά. Περνάμε στην ηλεκτρονική εποχή, στην εποχή του ΕΦΚΑ.

Κάναμε σε 5 μήνες αυτό που έπρεπε να είχε γίνει σε 5 χρόνια. Το τετραψήφιο 1555 λειτουργεί από χθες και δίνει κατευθύνσεις, ενημέρωση και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στον ΕΦΚΑ. Η υπηρεσία αυτή θα επεκταθεί για να παρέχει τις υπηρεσίες της και αρχικά λειτουργεί από 8:00-14:00 κάθε μέρα. Παραμένουν, επίσης, σε λειτουργία τα γνωστά σημεία εξυπηρέτησης. Το οργανόγραμμα θα αλλάξει με προεδρικό διάταγμα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Οι πληρωμές θα γίνονται με τις τράπεζες που εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα τους ασφαλισμένους. Ξοδέψαμε ελάχιστα ποσά για να φτιαχτεί και να ενημερωθεί ο κόσμος για τον ΕΦΚΑ. Το σήμα μας έχει το σχήμα του αετού ως δείγμα ανάπτυξης. Προσπαθούσε να κινητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους για την κοινή προσπάθεια.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρώτος διοικητής είναι ο Θανάσης ο Μπακαλέξης, αγρότης, από το 1979 στέλεχος του ΟΓΑ με αξιοκρατική εξέλιξη. Ο ΕΦΚΑ στηρίζεται στους ανθρώπους του και ο καθένας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ σηματοδοτεί μία μεγάλη αλλαγή για τη χώρα ΕΦΚΑ ανήκει σε όλους μας”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε