Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Τα πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Τα πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Αλλάζουν «πρόσωπο» τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με αναβάθμιση της κτιριακής και της υλικοτεχνικής υποδομής και της αισθητικής τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τους υπαλλήλους ροής και υποδοχής, που έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε 27 υποκαταστήματα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, λειτουργούν ήδη τρία πιλοτικά πρότυπα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε Αττική (Αγία Παρασκευή και Πετρούπολη) και Θεσσαλονίκη (Τούμπα). Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργήσουν άλλα 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά, Ξάνθη, Ιωάννινα, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα (περιοχή Γκάζι) και Δραπετσώνα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα πρότυπα υποκαταστήματα σηματοδοτούν τη μετάβαση του ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να είναι φιλικά τόσο προς τους ασφαλισμένους, που τα επισκέπτονται, όσο και προς τους εργαζόμενους του φορέα. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και του εργασιακού περιβάλλοντος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό Πληροφορικής και Δικτύων και πάγιο εξοπλισμό, θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (front office), με ομοιόμορφη προσέγγιση και συνέπεια κατά την παροχή υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαθέτουν επίσης λειτουργικά διαμορφωμένες back office θέσεις εργασίας με κατάλληλους χώρους αρχειοθέτησης, (κάτι που βάζει τέλος στις γνωστές εικόνες με τους στοιβαγμένους φακέλους στα γραφεία και την άναρχη χωροθέτηση). Στο ισόγειο των κτιρίων θα βρίσκεται ο υπάλληλος υποδοχής. Δημιουργείται επίσης ειδικός χώρος αναμονής των πολιτών, όπου θα βρίσκεται ο υπάλληλος ροής, ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες, ώστε να διεκπεραιώνουν εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις