Ελλάδα

Έφοδος στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου από οικονομικούς εισαγγελείς!

Έφοδος στην οικία του Αντρέα Ββενόπουλου πραγματοποιήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν με αφορμή στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται οι έφοδοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο των ερευνών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του για να κατασχέσουν στοιχεία σχετικά με ενδεχόμενη φοροδιαφυγη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στο πλαίσιο της εφόδου κατασχέθηκαν έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η εντολή για έρευνα δόθηκε απο τον προιστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου. Εδώ και ενάμιση μήνα κοι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρίες.

Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικου κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν νόμιμες συνακροάσεις απο τις οποίες φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγη) σε  άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περι ενδεχόμενης φοροδιαφυγης των 65 CD και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμευσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μεχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Προχθές επισης με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκίνησε απο την αρχή  η ποινική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του επιχειρηματια σχετικά με την υποθεση της Λαικής Τράπεζας Κυπρου. 

Εξελίξεις από την Κύπρο

Παράλληλα, όπως προέκυψε χθες, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου θα καταχωρήσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα στο Δικαστήριο κατηγορητήριο εναντίον δέκα φυσικών και νομικών προσώπων για την υπόθεση της ελληνικής εταιρείας Focus.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και το ΡΙΚ , περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο επιχειρηματίας, Μιχάλη Ζολώτας και ο Κυριάκος Μάγειρας, στενός συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου.

Η Focus, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φαίνεται να έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην διοικητή της ΚΤ για υπηρεσίες που θα προσέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήμουν στο μπάνιο», κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης στον Πειραιά που έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια αναστάτωση ούτε κάποια σημάδια πάλης, ενώ θα εξεταστεί και η σορός της άτυχης κοπέλας
Πειραιάς
Στην Ασφάλεια ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που έπεσε από την πολυκατοικία στον Πειραιά – Τι εξετάζουν οι αρχές
Οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη πάλης στον 50χρονο και στην 25χρονη – Για αγαπημένο ζευγάρι μιλάνε οι γείτονες - Ο 50χρονος φέρεται να είπε πως ήταν στο μπάνιο όταν έγινε η τραγωδία
Πειραιάς
21