Ελλάδα

Εγκαταλείπουν το Ελληνικό οι πρώτοι πρόσφυγες – Εκκενώνεται η δομή μέχρι την Κυριακή

Σε σταδιακή εκκένωση της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους υπεύθυνους του κέντρου να ξεκινούν σε πρώτη φάση την ενημέρωση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μένουν στην αίθουσα αφίξεων και τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες δομές στέλνοντάς το μήνυμα πως το Ελληνικό πρέπει να αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήδη απο χθες το απόγευμα κλιμάκια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ζήτησαν απο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αερολιμένα να ετοιμάσουν τα πράγματα τους προκειμένου να μετεγκατασταθουν σε άλλο χώρο μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες ενώ κατέγραψαν και τις ανάγκες των οικογενειών οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Όπως λέει στο Newsit ο Χαμιτ, Αφγανός πρόσφυγας που μένει στο Ελληνικό, η ενημέρωση αφορούσε τη διορία που έχουν ώστε να εγκαταλείψουν τη δομή καθώς και τις συνθήκες των camps στα οποία θα μεταφερθούν.
“Ήρθαν και μας είπαν να φύγουμε.Είτε αύριο,είτε μεθαύριο,είτε σε μια εβδομάδα να έχουμε φύγει απο εδώ. Δεν ξέρω που θα μας πάνε. Κάποιοι μετά απο αυτό πήραν τα πράγματα τους και έφυγαν με τα πόδια για άλλο κέντρο η και σε σπίτια”, τονίζει ο Χαμιτ και δηλώνει πώς δεν είναι διατεθειμένος να φύγει μακριά απο την Αθήνα.

Σήμερα απο την αίθουσα αφίξεων λείπουν αρκετές σκηνές ενώ έχουν αποχωρήσει και τα μέλη των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στο χώρο καθώς οι πρώτοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν απο το Ελληνικό μετά τη διορία που τους κοινοποιήθηκε αναζητώντας στέγη είτε σε σπίτια φίλων τους στην Αθήνα η σε καταλήψεις απο αλληλέγγυους.
Ωστόσο, πρόθεση του υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή και σταδιακή μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες δομές (Θήβα,Λιβαδειά) με οργανωμένη μετακίνηση που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τις ανάγκες τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χωριάτικο»: Ώρα απολογιών για 59 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο και αστυνομικοί για το κύκλωμα των εκατομμυρίων
Στις Εσωτερικές Υποθέσεις ο φάκελος για τις ύποπτες επαφές με κρατικούς λειτουργούς, τα ακριβά «δώρα», τα εκατομμύρια στο εξωτερικό και τις καταγγελίες για εκμετάλλευση γυναικών
Μεταγωγή απο την ΓΑΔΑ στά δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι υπέυθυνοι αλυσίδας καταστημάτων αρτοποιείας
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο – «Άκουσα μπαμ και πετάχτηκε το κράνος», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο άτυχος άνδρας προσέκρουσε αρχικά στα προστατευτικά του δρόμου και στη συνέχεια κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ
Θανατηφόρο τροχαίο στο Κερατσίνι
6
Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες - Νέα κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση θερμοκρασίας
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως το μεσημέρι στην Αττική, ενώ ο κόκκινος συναγερμός (Red Code) παραμένει σε ισχύ για τις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και τη Μαγνησία, τη Βόρεια Εύβοια και τα Δωδεκάνησα
Βροχή 6