Σάββατο, 13 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: «Η πιλότος είναι έμπειρη και είχε γίνει φόβος και τρόμος των Τούρκων», λέει ο αντιπτέραρχος Ιατρίδης

Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 στην Τανάγρα: «Η πιλότος είναι έμπειρη και είχε γίνει φόβος και τρόμος των Τούρκων», λέει ο αντιπτέραρχος Ιατρίδης
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Για την ψυχραιμία και την ετοιμότητα που επέδειξε η πιλότος του Μιράζ 2000-5 που αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του μαχητικού στην Τανάγρα, μίλησε ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Η πιλότος του Μιράζ 2000-5 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, το μεσημέρι της Δευτέρας (1.7.24).

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή της εκπαίδευση η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.

«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεσαι πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος», τόνισε ο αντιπτέραρχος.

«Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της», υπογράμμισε ο κ. Ιατρίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις