Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Η κατηγορούμενη κόρη της 50χρονης που δολοφονήθηκε «διέκοψε» τη δίκη λόγω κορονοϊού

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Διακοπή λόγω… κορονοϊού δόθηκε στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα τον Νοέμβριο του 2020, με κατηγορούμενους, την 16χρονη κόρη της και δύο αγόρια, 17 και 18 ετών σήμερα.

Η διαδικασία άρχισε να διεξάγεται, κεκλεισμένων των θυρών, στο Δικαστήριο ανηλίκων και έφτασε μέχρι το στάδιο των απολογιών, ωστόσο, η νεαρή κατηγορούμενη ενημέρωσε την έδρα πως δεν αισθάνεται καλά.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου την ρώτησε αν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, με την κατηγορούμενη να απαντά αρνητικά ενώ δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση των δικηγόρων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Νωρίτερα η κατηγορούμενη στην απολογία της έκανε λόγο για τεταμένες σχέσεις με τη μητέρα της και αναφέρθηκε στο θάνατο του πατέρα της δύο χρόνια πριν από το έγκλημα, με τον οποίο είχε πιο στενή επαφή.

«Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες» φέρεται να ανέφερε, ωστόσο η δίκη διακόπηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας για τις 28 Φεβρουαρίου, πριν η 16χρονη προλάβει να αναφερθεί στα περιστατικά γύρω από το στυγερό έγκλημα.

Ως μάρτυρες στην υπόθεση κατέθεσαν οι μητέρες των δύο άλλων ανηλίκων κατηγορουμένων και δύο γείτονες.

Πρωτόδικα και στους τρεις κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών που είναι η ανώτατη προβλεπόμενη για ανήλικους δράστες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις