Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

EgyptAir: Ο πιλότος δεν απάντησε στην τελευταία επικοινωνία!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Όταν τις 03:26 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016) ο ελληνικός πύργος ελέγχου δεν πήρε απάντηση από τον πιλότο του Airbus A320 της EgyptAir που αγνοείται εδώ και μερικές ώρες, “αφύπνισε” τις αιγυπτιακές αρχές! Δυο λεπτά αφού μπήκε στον αιγυπτιακό χώρο, το αεροπλάνο με τους 66 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια νοτιοανατολικά της θέσης Κούμπι στην ανατολική Κρήτη, δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος. Η ώρα ήταν 03:29 τα ξημερώματα. Στις 03:26 ώρα Ελλάδος, ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελληνικού πύργου ελέγχου με τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε.

Αμέσως οι ελληνικές Αρχές κινητοποίησαν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ επικοινώνησαν και με την αιγυπτιακή πλευρά, η οποία ωστόσο αγνοούσε τα δεδομένα για το αεροσκάφος.

Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω από την Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει από τον εναέριο ελληνικό χώρο. Στις 03.29 χάθηκε το στίγμα ενώ βρισκόταν στο FIR Καϊρου. Στις 03.26 προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το αεροπλάνο αλλά ο πιλότος δεν ανταποκριόταν στα καλέσματα των ελεγκτών. Επικοινωνήσαμε με τα στρατιωτικά ραντάρ αλλά δεν το έβλεπαν και επικοινωνήσαμε και με την Αίγυπτο αλλά και πάλι δεν το έβλεπαν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΛΙΝΤΖΕΡΑΚΟ

 

Το αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν στα 37.000 πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 μίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε