Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κλειστές τράπεζες: Τα capital control μπλοκάρουν την μισθοδοσία μεγάλων επιχειρήσεων – Όλες οι συνέπειες του παγώματος της αγοράς

Κλειστές τράπεζες: Τα capital control μπλοκάρουν την μισθοδοσία μεγάλων επιχειρήσεων – Όλες οι συνέπειες του παγώματος της αγοράς

– Μεγάλες επιχειρήσεις ακόμα και στον τραπεζικό τομέα δεν μπορούν να καταβάλλουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους
– Στερεύουν πολλά πρατήρια βενζίνης – Πρατηριούχοι δίνουν καύσιμα με δελτίο – Δεν δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
– Στα σούπερ μάρκετ ανάρπαστα γίνονται αλεύρι, μακαρόνια, ζάχαρη και ρύζι
– Αγωνία στους συνταξιούχους που περιμένουν πως και πως να ανοίξουν τράπεζες για να πάρουν τις συντάξεις τους
– Πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα συγκεκριμένων υποκαταστημάτων αύριο και όχι σήμερα
– Το όριο των 60 ευρώ ημερησίως δεν μετακυλίεται στην επόμενη ημέρα
– Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για όλη την διάρκεια των capital control – INFOGRAPHIC

Η Δευτέρα βρήκε τους περισσότερους Έλληνες παγωμένους και με την απορία να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο πολλών. Πως φτάσαμε ως εδώ; Η ελευθερία κινήσεων των πολιτών έχει περιοριστεί εξαιτίας της έλλειψης του βασικού καύσιμου που είναι τα μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, πολλές μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να καταβάλλουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για επιχειρήσεις στον τραπεζικό τομέα που δεν θα πληρώσουν τους υπαλλήλους τους. Επίσης, κάποιος επιχειρήσεις με τα προβλήματα να έχουν σωρρευθεί το τελευταίο διάστημα, μη μπορώντας να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, τους χορηγούν αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών.

Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Τα βενζινάδικα δεν δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Κάποια δεν έχουν πλέον αποθέματα και χωρίς ρευστότητα έχουν βάλει λουκέτο, ενώ σε κάποιες περιοχές λόγω της αυξημένης ζήτησης η τιμή της βενζίνης έχει τσιμπήσει προς τα πάνω. Η εικόνα είναι άσχημη και στα σούπερ μάρκετ με πολλούς καταναλωτές να σπεύδουν από ανασφάλεια να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες από όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και αλεύρι με αποτέλεσμα να εξαντλούνται τα αποθέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Επείγουσα συνάντηση εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ζητούν με κοινή επιστολή τους ο ΣΕΒ, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Όπως σημειώνουν στην επιστολή “Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και πάση θυσία πρέπει να βρεθεί λύση εντός της Ευρώπης και του Ευρώ.”

Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι περιμένουν να ενημερωθούν από ποια υποκαταστήματα θα πληρωθούν τις συντάξεις τους αφού κάποιοι δεν διαθέτουν κάρτα, ενώ οι ουρές στα ΑΤΜ είναι χωρίς τέλος.

Το Newsit ετοίμασε για σας ένα infographic με όλα όσα προβλέπονται από την επιβολή capital control.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε