Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα σε Υμηττό, Καρέα, Ηλιούπολη και Λακωνία

Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα σε Υμηττό, Καρέα, Ηλιούπολη και Λακωνία

Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του Βύρωνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν εκρήξεις λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στον Προφήτη Ηλία υπό περίεργες συνθήκες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για εμπρησμό.

Εικόνες συγκλονιστικές. Αγωνία, φόβος, υπερπροσπάθεια. Είναι οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Καρέα και έχει κατακάψει τον Υμηττό, πίσω από Βύρωνα και Ηλιούπολη. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες εδώ
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Πισσώνα κοντά στην Χαλκίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Πισσώνας και Αφράτι.
Φωτιές: Την έπεσαν στον Λαφαζάνη στον Καρέα: «Τι ήρθες να κάνει εδώ; Μικροπολιτική;»
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μεταφέρονται και άλλες από την κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την ‘Αμφισσα και το Καρπενήσι. Η πυρκαγιά μένεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δείτε φωτογραφίες εδώ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο Πεντάγωνο για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Νεάπολη και στον Καρέα.
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης απέστειλε αίτημα για βοήθεια σε εναέρια μέσα στη Γαλλία και την Ιταλία και αναμένεται η απάντηση.
Στη Λακωνία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και ο γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.
Φωτιά τώρα στη Λακωνία: Συγκλονιστικές φωτογραφίες
Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι “σπρώχνουν” τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη.
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!
Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν “πνιγεί” στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.
Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε υπό περίεργες συνθήκες από την περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησσάκι του προφήτη Ηλία.

Επικίνδυνες διαστάσεις, όμως, έλαβε η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών, αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω μέρος του βουνού.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.
Οι άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ και η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την πόλη της Νεάπολης και το νεκροταφείο της πόλης, όπου αρχίζουν και τα πρώτα σπίτια. Η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη, είναι αποπνικτική…
Αναγκαστική προσγείωση έκανε καναντέρ που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Λακωνία. Καλά στην υγεία τους οι δυο πιλότοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε