Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 18 Νοεμβρίου στο εδώλιο Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Ειδικό Δικαστήριο: Στις 18 Νοεμβρίου στο εδώλιο Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα αρχίσει το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο το στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα.

Το δικαστήριο Νίκου Παππά – Χρήστου Καλογρίτσα είναι το 5ο Ειδικό Δικαστήριο της Μεταπολίτευσης το οποίο θα συνεδριάζει παράλληλα με εκείνο που δικάζει έναν άλλο υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, με τον υπ´ αριθμόν 4/2022 βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο αφορά όσα έπραξε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο πολιτικός κατά τις δικαστικές αρχές προσπάθησε να παρέμβει και να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, ο οποίος ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ως “όχημα” γι’αυτό χρησιμοποίησε τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση, γνωρίζοντας πως θα καταστεί κατηγορούμενος.

Ο κ. Καλογρίτσας παραπέμφθηκε με το αμετάκλητο βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου να δικαστεί μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος αρνείται την κατηγορία, για συνέργεια στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις