Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ειδικοί φρουροί: Αστυνομικός σταμάτησε τη σύλληψη κουκουλοφόρου – Υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικοί φρουροί: Αστυνομικός σταμάτησε τη σύλληψη κουκουλοφόρου – Υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Δέκα συλλήψεις, μολότοφ και καταστροφές, τραυματίες (έξι αστυνομικοί ανάμεσά τους) και μια καταγγελία που προκαλεί (και πολιτικό) σάλο. Είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης (09.07.2020) στο κέντρο της Αθήνας.

Η διαδήλωση κατά του νόμου που βάζει… όρους στις διαδηλώσεις είχε την εξέλιξη που μάλλον όλοι περίμεναν: επεισόδια, μολότοφ, ξύλο, καταστροφές. Είχε καταγγελίες για αστυνομική βία, είχε καταγγελία από τον Νίκο Βούτση για κάποιον προβοκάτορα που συντόνιζε τα επεισόδια από το προαύλιο της Βουλής αλλά τελικά αυτός ήταν άνδρας της ασφάλειας που συντόνιζε τους αστυνομικούς αλλά και μια καταγγελία που προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση: πως αστυνομικός που υπηρετεί με απόσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου που επιτέθηκε σε άλλον αστυνομικό.

Click4more “Ήταν έτοιμοι για πόλεμο” – Αυτές είναι οι αχρησιμοποίητες μολότοφ στο Σύνταγμα

Ένταση προκλήθηκε όταν, σύμφωνα με τη μια πλευρά, αστυνομικοί της ομάδας Δράση επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία και προκλήθηκε ένταση. Σύμφωνα με την άλλη πλευρά (την αστυνομία δηλαδή), οι αστυνομικοί δεν μπήκαν για να διαλύσουν την πορεία αλλά για να κυνηγήσουν κουκουλοφόρους και τότε δέχτηκε επίθεση με μολότοφ το διοικητής της Ομάδας Δράση.

Το σωματείο των Ειδικών Φρουρών υποστήριξε, σε ανάρτησή του στο Facebook, πως συνδικαλιστής αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στη διαδήλωση, εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου. Φέρεται, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ακόμη και να χειροδίκησε για να αποτρέψει τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε επιτεθεί σε άνδρα της ομάδας Δράση.

Δείτε την ανάρτηση 

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους…

Gepostet von Σεφεαα-sefeaa – Ειδικοί Φρουροί am Donnerstag, 9. Juli 2020

Πλεύρης: Είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ

Η καταγγελία… πάει ακόμη πιο πέρα, αφού σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο αστυνομικός που φέρεται να σταμάτησε τη σύλληψη κουκουλοφόρου που επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έχει πάρει απόσπαση και υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό πως κατά τη διάρκεια επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο άτομο πήγε να το συλλάβει και κατά τη σύλληψη δέχτηκε αντικείμενα. Στη συνέχεια ήρθε ένας άνθρωπος ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει.

Ο ειδικός φρουρός, όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, προσπάθησε να τον ξανασυλλάβει και τότε ο άλλος μπήκε μπροστά του και του είπε: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός, συνάδελφος αξιωματικός».

Την καταγγελία των ειδικών φρουρών υποστήριξε και ο πρόεδρός τους, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα είπε, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιδιότητα του και πάλι σας λέω ότι δεν είναι μεμπτό το ότι εργάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεμπτό είναι το ότι πάνω από την καλώς εννοούμενη ιδεολογική του ταυτότητα, πολιτική ή κομματική, βάζει το ιερό καθήκον και αποτρέπει έναν αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή πολίτη και να σώσει την περιουσία άλλου», τόνισε ο Β. Ντούμας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις