Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Εικόνες από τη διάσωση 88 μεταναστών δυτικά Ακρωτηρίου Ταίναρου

Εικόνες από τη διάσωση 88 μεταναστών δυτικά Ακρωτηρίου Ταίναρου
ΦΩΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 88 μεταναστών που ήταν σε σκάφος, ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη του σκάφους που ήταν «σε δυσχερή θέση» και άμεσα δέσμευσε 3 παραπλέοντα πλοία ενώ έσπευσε στο σημείο και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.
Τελικά, το σκάφος με τους μετανάστες πλησίασε πρώτο το δεξαμενόπλοιο “SARA II” σημαίας Λιβερίας στο οποίο ανέβηκαν οι 88 μετανάστες (43 άνδρες, 21 γυναίκες, 18 ανήλικα αγόρια και 06 ανήλικα κορίτσια),  παρουσία του Περιπολικού σκάφους του λιμενικού.


Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ανάμεσά τους ήταν οι διακινητές

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, οι τέσσερις από τους μετανάστες που διασώθηκαν, ηλικίας από 28 έως 38 ετών, είχαν ενεργό ρόλο στην μεταφορά των ανθρώπων, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης και κατά συνέπεια συνελήφθησαν για παράνομη είσοδος στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική Οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία ενώ ο κάθε μετανάστης, πλήρωσε 7.000 δολάρια για τη μεταφορά του.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις