Ελλάδα

Είναι τεράστιο, είναι εντυπωσιακό και συγκρατεί χειμάρους…

Eίσοδος ελεύθερη ...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος   (5-5-10) και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ,  ανοίγει μετά από χρόνια,   τις πόρτες του Φράγματος του Μαραθώνα,   στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο (4-5-10 έως 6-5-10)  δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους. 

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση,  για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.». 

Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό» μέλλον,  πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό!
 
Στο τέλος της παράστασης,   θα  κατασκευαστεί  μπροστά στους θεατές ένας σωλήνας 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό,  από την λίμνη προς την χερσαία πλευρά του φράγματος. 

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση,  αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια,  να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας,  αλλά και με το περιβάλλον γύρω μας.
 Η  είσοδος  είναι ελεύθερη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης για επιθέσεις σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας – Πετούσαν χειροβομβίδες, υπό τις εντολές βαρυποινίτη
Βίντεο ντοκουμέντο δείχνουν τους νεαρούς που συνελήφθησαν να πετούν χειροβομβίδες σε μαγαζί στο κέντρο, την ώρα που βρίσκονταν μέσα πελάτες
Χειροβομβίδες
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του
Άλλες τρεις γυναίκες είχε βάλει στο στόχαστρο ο 45χρονος που έκαψε το σπίτι της πρώην συντρόφου του και 2 αυτοκίνητα στη Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο
Γλυφάδα: Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σχεδίαζε επιθέσεις σε μία αστυνομικό, μία νευρολόγο και την αδερφή του