Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Είναι βαριά η μοναξιά! Καλούν για να πουν ένα “γεια” στις γραμμές Ψυχολογικής Υποστήριξης

Είναι βαριά η μοναξιά! Καλούν για να πουν ένα “γεια” στις γραμμές Ψυχολογικής Υποστήριξης

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο πολλοί είναι εκείνοι που τηλεφωνούν στις γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης μόνο και μόνο για να ακούσουν μία φωνή έστω και από την άλλη άκρη του ακουστικού.

Όπως τονίζει στο cretapost η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, «υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, που ζουν μόνοι, που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον ή που λόγω της απαγόρευσης δεν μπορούν να βρεθούν με κοντινά τους άτομα και το μόνο που ζητούν είναι να ακούσουν κάποιον που θα τους δώσει δύναμη και κουράγιο».

Τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά ο Δήμος Ηρακλείου και οι εν λόγω υποστηρικτικές γραμμές, είναι δεκάδες.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη άνθρωποι ζητάνε κυρίως παρέα, να επικοινωνήσουν με κάποιον και να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος τους.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στα τηλέφωνα: 2813-409990.

«Οι ψυχολόγοι του Δήμου συνομιλούν καθημερινά και παρέχουν συμβουλές στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Δήμος Ηρακλείου, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των δημοτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, άτομα με χρόνιες παθήσεις), με στόχο ουδείς να νιώθει μόνος ή αβοήθητος, σε αυτήν την δύσκολη περίσταση», τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

πηγή: cretapost.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις