Ελλάδα

Είπε στους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες και θέλουν να τον διώξουν απ’ την Αλβανία

“Persona non grata” ζήτησε να κηρυχθεί για την Αλβανία ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά ο Αλβανός πρώην Υπουργός Άμυνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενόψει της απογραφής στην Αλβανία και εν μέσω τεταμένης κατάστασης, αλλά και των συνεχόμενων πιέσεων προς το ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου ο Πρόξενος Θεόδωρος Οικονόμου είπε στους Βορειοηπειρώτες να μην φοβηθούν να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή.

Στη γιορτή για τα 20χρονα της οργάνωσης Ομόνοια πολλοί ήταν εκείνοι που έθεσαν στον Έλληνα Πρόξενο εκ νέου το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί πολλές φορές εναντίον του ελληνικού στοιχείου και του εξέφρασαν το φόβο τους ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα υποκύψουν και δεν θα δηλώσουν την ελληνικότητά τους.

Ο κ. Οικονόμου χρησιμοποίησε για να τους πείσει ένα πολύ απλό και πολύ συγκινητικό παράδειγμα. Είπε: “πηγαίνετε στα νεκροταφεία, στους τάφους των παππούδων σας. Δείτε το όνομα και σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο. Μετά πάρτε την απόφασή σας.”

Υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά, είπε ο Πρόξενος και δεν πρέπει να τρομάζουν ότι τους ζητείτε να το δηλώσουν στην απογραφή.

Από τη στιγμή εκείνη ο κ. Οικονόμου έγινε “κόκκινο πανί” για κάποιους Αλβανούς. Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε άμεσα τον Έλληνα Πρέσβη και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μπερίσα, Γκασμέντ Οκέτα ζήτησε από το βήμα της Βουλής να κηρυχθεί ανεπιθύμητος ο κ. Οικονόμου και ουσιαστικά να εκδιωχθεί από την Αλβανία, μακρυά απ’ την Κορυτσά και τη Βόρειο Ήπειρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεξουαλικά κίνητρα αποκαλύπτουν οι έρευνες για την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Το αίμα στο αυτοκίνητο του ενοικιαστή και οι βιαστικές κινήσεις
Αν το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ανήκει στην άτυχη γυναίκα, τότε εκτιμάται ότι θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη που αγνοείται και ο 43χρονος ενοικιαστής της
Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Εύβοια: Φόβοι για αναζωπυρώσεις μετά την πολύωρη μάχη με τις φλόγες – 41 ενάρξεις αντιμετωπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο
Πάνω από 120 πυροσβέστες και 14 εναέρια μέσα έδωσαν μάχη για ώρες στον Αλμυροπόταμο, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 για την εκκένωση δύο οικισμών
Φωτιά στην Εύβοια