Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν fake news για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν fake news για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Ξεκάθαρη προειδοποίηση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις (fake news) και θεωρίες συνωμοσίας μέσω των social media.

Η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη στη μηνυτήρια αναφορά της προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά τη διερεύνηση της συστηματικής επιχείρησης διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news) και θεωριών συνωμοσίας η οποία εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Twitter από ανώνυμους χρήστες και εργαλειοποιεί με βάναυσο τρόπο τα ασυνόδευτα ανήλικα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

«Όσοι διασπείρουν fake news για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», διαμηνύει η κ. Αγαπηδάκη με δήλωσή της μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς της.

Ολόκληρη η δήλωση της Ειδικής Γραμματέα για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων:

«Εδώ και τρεις εβδομάδες, ανώνυμοι χρήστες στο Twitter συνδυάζοντας ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας, ρίχνοντας λάσπη κατά πάντων και κυρίως των θεσμών, προτρέπουν σε βία, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία για την εμετική καμπάνια τους, τα ασυνόδευτα. Αδίστακτοι, χυδαιολογούν θεωρώντας ότι έτσι υπηρετούν πολιτικούς στόχους. Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, παρανομούν και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Επίσης οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις σκοτεινές πτυχές τους. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να επαναφέρουμε την πολιτική εκεί που της αξίζει να βρίσκεται: στο φως του κοινοβουλίου και της δημόσιας και επώνυμης αντιπαράθεσης.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διαχείριση αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος κάναμε ό,τι χρειαζόταν ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ασυνόδευτων. Και το πετύχαμε», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις