Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας που είπε “σκόνη” τους μετανάστες

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας που είπε “σκόνη” τους μετανάστες

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ για τους μετανάστες, ενώ στέλνει τις ίδιες δηλώσεις στον Εισαγγελέα.

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης, με αφορμή τηλεοπτικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρου Μπαλάσκα, με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Παράλληλα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ενημέρωσε και την Εισαγγελία Αθηνών για τις ίδιες δηλώσεις.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Μπαλάσκας: «Σκόνη» με «ενοχλητικό χαρακτήρα» οι μετανάστες

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, είπε μεταξύ άλλων: «Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιους εννοεί με τον όρο «σκουπίδια», ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε ακάθεκτος: «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

Δείτε τι βίντεο με τις δηλώσεις Μπαλάσκα:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις