Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εισαγγελία Διαφθοράς κατά Αγγελή – «Παράνομο το αρχείο που έχει στην κατοχή του»

δικαστήρια

Την αντίδραση της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκάλεσε η διαβίβαση των απόρρητων εγγράφων του FBI από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς χαρακτηρίζει «παράνομο» το αρχείο που έχει στην κατοχή του ο κ. Αγγελής καταλήγοντας με δεικτικό τρόπο στην ανακοίνωση της πως «αναμένουμε την συνέχεια «νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων» προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκαθαρίζει πως για όσα έγγραφα «φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος».

Ωστόσο σχετικά με τέσσερα άλλα έγγραφα διευκρινίζει πως «δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα α) το με αριθμό Φ09222/5039 και β) το με αριθμό Φ 09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο δεν αφορά στην υπόθεση Novartis αλλά σε άλλη άσχετη και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στη Βουλή των Ελλήνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχει ως εξής :

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον τέως επόπτη μας κ. Αγγελή εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα α) το με αριθμό Φ09222/5039 και β) το με αριθμό Φ 09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο δεν αφορά στην υπόθεση Novartis αλλά σε άλλη άσχετη και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στη Βουλή των Ελλήνων. Σε ό, τι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξης απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος. Αναμένουμε την συνέχεια «νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων» προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις