Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα στο Εφετείο της Αθήνας – Καταπλώθηκαν δικαστικός υπάλληλος και εργαζόμενος σε μεταφορική

Εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα στο Εφετείο της Αθήνας – Καταπλώθηκαν δικαστικός υπάλληλος και εργαζόμενος σε μεταφορική

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας μπαίνει το ατύχημα που σημειώθηκε στο Εφετείο της Αθήνας στα γραφεία που στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, το οποίο κατήγγειλε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Το ατύχημα στο Εφετείο της Αθήνας σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί (30.10.23) και από την  κατάρρευση – πτώση μεταλλικών ραφιών τύπου dexion καταπλακώθηκε ένας δικαστικός υπάλληλος και ένας εργαζόμενος μεταφορικής. 

Η καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών, Νικόλαο Μαργαρίτη, θα ληφθούν καταθέσεις από παθόντες θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, «θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού στο χώρο που συνέβη το ατύχημα και θα αναζητηθεί εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου πριν από την κατάρρευση των ραφιών.

«Για πόσο ακόμα θα στηριζόμαστε στην τύχη; Λίγες μέρες πριν, στις 23.10.2023 – κατά τυχαίο τρόπο, λόγω πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με συναδέλφους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικός που βρισκόταν στο χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου.

Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: “Πρέπει να το δει στατικός”. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για τον έλεγχο όλων των κτηρίων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας προκειμένου να εργαζόμαστε με ασφάλεια. Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος! Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε – επανειλημμένα – αναδείξει την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα πολλών κτιρίων, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικό – τεχνική υποδομή κ. ά. Κι όμως, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», τονίζεται στην ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις