Site icon NewsIT

Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος – Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες

13.09.2017 | 08:43

- Ομάδα 10 ατόμων κατάφερε να μπει στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Σε εξέλιξη η συγκέντρωση των εργαζόμενων στα μεταλλεία - Ένταση με τους αστυνομικούς στην είσοδο του υπουργείου

Η παρουσία ανδρών της ΥΜΕΤ στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους μεταλλωρύχους.

Ουσιαστικά οι μεταλλωρύχοι κατάφεραν να περάσουν με μια αιφνιδιαστική κίνηση από το πλάι και να εισέλθουν στο κτήριο πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να πάρουν θέση.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να φτάσουν ως το γραφείο του υπουργού και ορισμένοι από αυτούς έχουν βγει στα παράθυρα και έχουν κρεμάσει τα χαρακτηριστικά γιλέκα τους.

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων κατάφερε να μπει στον χώρο του υπουργείου. Οι υπόλοιποι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται στην είσοδο του κτηρίου.

“Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες”

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική απαιτούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, αλλά και να παραμείνουν στην Αθήνα για κινητοποιήσεις.

Λένε χαρακτηριστικά ότι θα παραμείνουν μέχρι να δοθούν στην εταιρεία οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η δική τους επιβίωση.

Η κόντρα μετά την ανακοίνωση από την Eldorado Gold για αναστολή των επενδύσεων στη χώρα κορυφώνεται τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ήδη στο υπουργείο βρίσκονται περίπου 150 άτομα τα οποία έφτασαν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική με τρία λεωφορεία.

Όπως λένε αναμένονται κι άλλοι συνάδελφοί τους να φτάσουν στην Πρωτεύουσα, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα σημεία.

Οι εικόνες από τη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων

Εντός του κτηρίου βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ, ωστόσο δεν υπάρχουν επεισόδια.

Στην είσοδο αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζητά να περάσει για να συναντηθεί με τον υπουργό, ωστόσο οι αστυνομικοί απαντούν ότι ο υπουργός λείπει και έτσι δεν επιτρέπουν την είσοδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version