Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Είχαν στήσει ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων στην Τανάγρα! Πάνω από δέκα τόνοι καπνού στα χέρια του ΣΔΟΕ

Είχαν στήσει ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων στην Τανάγρα! Πάνω από δέκα τόνοι καπνού στα χέρια του ΣΔΟΕ

Μεγάλο πλήγμα στο λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού πέτυχε ο ΣΔΟΕ καθώς εντόπισε παράνομο εργοστάσιο καπνού στην Τανάγρα.

Μέσα στο παράνομο εργοστάσιο στην Τανάγρα υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από δέκα τόνοι καπνού.

Ειδικότερα κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση.

Ακόμη κατασχέθηκε μια γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους, και άλλα βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ).

Στη συνέχεια εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε ΕΦΚ, προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ η έρευνα συνεχίζεται ώστε να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ «πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών, ενώ η συνολική ποσότητα του καπνού που έχει κατασχεθεί, προσεγγίζει τους τριάντα τόνους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις