Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Είχατε και στο χωριό σας Black Friday; Ναι, είχαμε! Και υπάρχουν “αποδείξεις”!

Είχατε και στο χωριό σας Black Friday; Ναι, είχαμε! Και υπάρχουν “αποδείξεις”!

Με το “θεσμό” της Black Friday να μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται: “είχατε και στο χωριό σας Black Friday”; Παραδοσιακά, είναι η απάντηση!

Τα παλιά τα χρόνια, τη Black Friday την έλεγαν “Μπλακ Φράιντεϊ”. Και τα είχε όλα. Μέχρι και μαύρα σεμεδάκια που έφτιαχναν οι γιαγιάδες στα Άνω και τα Κάτω Κωτσοβολιώτικα.

Η Black Friday έχει τη δική της ιστορία, κάπου χαμένη στα βάθη του χρόνου. Προέρχεται από τα Άνω και τα Κάτω Κωτσοβολιώτικα. Δυο χωριά, που έγιναν… από δυο χωριά χωριάτες, για τη Μπλακ Φράιντεϊ. Δυο χωριά που έδωσαν άλλη… διάσταση στο θεσμό της Μαύρης Παρασκευής.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική ιστορία για την παραδοσιακή συνήθεια της Μπλακ Φράιντεϊ που “κρατά” από τα γενοφάσκια μας.

Με αφορμή λοιπόν μια ακόμη χρονιά που “έρχεται” στην Ελλάδα η Black Friday, αναρωτιόμαστε αν «είχαμε και στο χωριό μας». Ε, είχαμε και στο χωριό μας…

Για την απάντηση πρέπει απλά να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Να θυμηθούμε τις ιστορίες της γιαγιάς ή του παππού. Η απάντηση έρχεται… αβίαστα. Μπλακ Φράιντεϊ είχαμε αλλά σαν του Κωτσόβολου, πουθενά!

Και οι προσφορές, το αποδεικνύουν περίτρανα. Φορέστε ό,τι μαύρο έχετε και ετοιμαστείτε!

Ντον’τ σκιπ. Το Μπλακ Φράιντει του Κωτσόβολου δεν το προσπερνάς!

https://www.youtube.com/watch?v=ukeYsf3ChNQ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις