Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Έκανε απάτες με ενοικιάσεις διαμερισμάτων – Πώς ο 40χρονος δράστης είχε στήσει το κόλπο

Έκανε απάτες με ενοικιάσεις διαμερισμάτων – Πώς ο 40χρονος δράστης είχε στήσει το κόλπο

Προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη διάφορων ακινήτων και αποσπούσε προκαταβολές από ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι ήθελαν να προχωρήσουν στην ενοικίαση τους.

Τέλος στη δράση ενός 40χρονου απατεώνα ο οποίος ήταν γνώριμος στις αστυνομικές αρχές έβαλαν οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών ο δράστης από τον Αύγουστο του 2021 εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 40χρονος που είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ συνολικά έως και πριν λίγες ημέρες που έπεσε για τέταρτη φορά τα χέρια των αστυνομικών είχε πραγματοποιήσει 40 απάτες.

O δράστης είχε βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του από τον περασμένο Αύγουστο. Αναζητούσε σπίτια προς ενοικίαση μέσω αγγελιών, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερόμενων ενοικιαστών και την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων μισθωμάτων, εμφανιζόταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον πραγματιστικό ιδιοκτήτη. Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει την χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά.

Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στο χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στις πόρτες των συγκεκριμένων σπιτιών.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr αποτυπώνουν το 40χρονο την ώρα που δείχνει ένα από τα σπίτια που υποτίθεται ότι είχε στην ιδιοκτησία του σε έναν από τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Τα ποσά που έπαιρνε ως εγγυήσεις ή προκαταβολές ο 40χρονος κυμαίνονταν από 50 μέχρι 600 ευρώ. Μάλιστα εκτός από ψεύτικα κλειδιά που παρέδιδε στους ενοικιαστές, χρησιμοποιούσε και μπλοκ αποδείξεων προκειμένου να μην έχουν κανένα ενδοιασμό τα θύματα που συνδιαλέγονταν μαζί του. Για κάθε διαμέρισμα έπαιρνε ταυτόχρονα προκαταβολές ακόμα και από πέντε άτομα.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό του και να τον συλλάβουν ζήτησαν μεταξύ άλλων και την άρση των τριών τηλεφωνικών του συνδέσεων.

Μαρίνος Αλειφέρης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις