Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκλεβαν τις εισπράξεις από οδηγούς delivery στην Αττική

Έκλεβαν τις εισπράξεις από οδηγούς delivery στην Αττική
Φωτογραφία: Eurokinissi

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε οδηγούς delivery σε περιοχές της Αττικής. Σε βάρος των δύο ατόμων που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και απάτη με υπολογιστή, συμμορία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου, οι συλληφθέντες έκλεβαν τις εισπράξεις από οδηγούς delivery φαγητών και ποτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες. Τους ακινητοποιούσαν υπό την απειλή μαχαιριού και τους εξανάγκαζαν να παραδώσουν τις εισπράξεις, αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα, όπως τα κινητά τηλέφωνα ή δικά τους χρήματα. 

Φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξυλοκοπούσαν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•9 μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι,

•8 κινητά τηλέφωνα,

•2 μπουφάν, σορτς, καπέλο, -2- ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, 2 σκούφοι, 2 κουκούλες τύπου full face,

•κράνος,

•40 ευρώ και

•Δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις