Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω και πότε κλείνουν τα σχολεία

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω και πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές 2023 που θα διεξαχθούν στις 21 Μαϊου, και ο κρατικός μηχανισμός μπαίνει σταδιακά στην τελική ευθεία για τις προετοιμασίες για μία ομαλή εκλογική διαδικασία.

Όσοι θέλουν να δουν πού θα ψηφίσουν στις εκλογές, μπορούν να επισκέπτονται την πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις», θα χρειαστεί να συμπληρώσετε:

– είτε τα προσωπικά σας στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα και μητέρας, έτος γέννησης),

– είτε μόνο τα πεδία του ειδικού εκλογικού αριθμού και το επώνυμό σας.

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαϊου 2023.

Στους εκλογικούς καταλόγους έχουν ενσωματωθεί και οι ετεροδημότες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2023 με μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023. Όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατη πλεόν η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Με τις εκλογές 2023 να έχουν οριστεί για την Κυριακή 21 Μαϊου 2023, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν και ως εκλογικά κέντρα θα μείνουν κλειστά για 2 μέρες, την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) αναφέρονται αναλυτικά και οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις