Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές μέσω…Ληξουρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε πρωθυπουργικό στοίχημα, έχει αναγάγει την ταχεία επαναφορά της ζωής των Κεφαλονιτών σε κανονικούς ρυθμούς, μετά τα απανωτά χτυπήματα του εγκέλαδου ο Αντώνης Σαμαράς, που συγκαλεί το απόγευμα διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους συναρμόδιους Υπουργούς. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο δοκιμαζόμενο νησί ο πρωθυπουργός.

Μετά τα πεδία της οικονομίας και της Ευρωπαικής Ένωσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμετρώνται στο παρασκήνιο και στο μέτωπο της Κεφαλονιάς. Στο Μέγαρο Μαξίμου, που έχει σημάνει συναγερμός από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους σεισμοπλήκτους, μετρούν τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους δείκτες “αποτελεσματικότητα” και “συντονισμός”, ώστε να εμπλουτίσουν το πολιτικό οπλοστάσιο τους εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαίου.

Σε πολιτικό στοίχημα μετατρέπει τις κυβερνητικές δράσεις για την Κεφαλονιά ο Αντώνης Σαμαράς – επιχειρεί  να αποδείξει την κυβερνητική υπεροχή και στο πεδιο των φυσικών καταστροφών

Εξ ου και επικεφαλής της πολυεπίπεδης κυβερνητικής προσπάθειας για την αποκατάσταση των ζημιών και της ανακούφισης των πληγέντων έχει τεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, που δεν αποκλείεται να επισκεφθεί εκ νέου την Κεφαλονιά, προκειμένου να καταδείξει ότι η κυβέρνηση του συμπάσχει εμπράκτως με το δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Η αποψινή ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου, εξάλλου, έχει ως στόχο να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των μέχρι τώρα κυβερνητικών δράσεων αλλά και να χαρτογραφηθούν οι επόμενες κινήσεις σε εγχώριο και ευρωπαικό επίπεδο.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιχειρηματολογούν ότι η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να αποδείξει ότι εν μέσω κρίσης και ύφεσης μπορεί να επιδεικνύει σωστά αντανακλαστικά και να αντιμετωπίζει με επιτυχία φυσικές καταστροφές τέτοιου μεγέθους. Μείζων στόχος της κυβέρνησης, όπως διεφάνη και χθες από τις σχετικές εντολές του Αντώνη Σαμαρά προς το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι να επιδιωχθεί η οικονομική ενίσχυση του νησιού μέσα από το Ευρωπαικό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Άμεσα πρόκειται να διαβιβαστεί στις Βρυξέλλες ειδικός φάκελος βάσει του οποίου η καταστροφή σε υποδομές και στην τοπική οικονομία ξεπερνά το 50%. Ήδη, το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ κλιμάκιο του έχει ήδη αποσταλεί στο νησί, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή της σχετικής αίτησης της ΕΕ.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επισημάνει σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος ότι οι δράσεις, που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων θα πρέπει να γίνουν οργανωμένα και συντονισμένα. Θεωρούν, μάλιστα, ότι η μετάβαση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη αντανακλούν τον ουσιαστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου. Εφ όσον, μάλιστα, τα προβλήματα στην Κεφαλονιά επιδεινωθούν τότε δεν αποκλείεται να επισκεφθεί το νησί του Ιονίου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Στην Κεφαλονιά ο Αλέξης Τσίπρας

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο Άγγελος Φιλιππίδης – Επιστρέφει πίσω στη ΓΑΔΑ

Στο Παρίσι ο Α. Τσίπρας

Αυτό είναι το καταστατικό της… “νέας” Χρυσής Αυγής

Στερεά Ελλάδα: Ο Κώστας Μπακογιάννης για όλους και για όλα – ”Δεν θα λύσει τα προβλήματα ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας” (Βίντεο)!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε