Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΕΚΠΑ: Στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου παρά την υποχρηματοδότηση

ΕΚΠΑ: Στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου παρά την υποχρηματοδότηση

Ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο, με υψηλή κατάταξη στην έρευνα, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και υψηλό σκορ στο επιστημονικό πεδίο της “Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας” αναδεικνύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, “παρά την υποχρηματοδότηση”, όπως σχολιάζει μιλώντας στο iatropedia.gr ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Θάνος Δημόπουλος.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων του έγκριτου οργανισμού «U.S. News & World Report», το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη 279η θέση μεταξύ των 1250 καλύτερων Πανεπιστημίωνσε όλο τον κόσμο και στην 1η θέση μεταξύ των 8 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Μιλώντας στο Iatropedia. gr ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σχολιάζει: “Παρά την υποχρηματοδότηση και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, το Εθνικό και
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει να βελτιώνει τη θέση του στις διεθνείς κατατάξεις. Αυτό οφείλεται στη συνολική προσπάθεια όλης της Κοινότητας του ΕΚΠΑ να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο του ως το κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας”.

Δείτε την πρωτιά του ΕΚΠΑ ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την Παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «U.S. News & World Report»

Η Παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «U.S. News & World Report»,διεξάγεται ανάμεσα σε 75 χώρες, δημοσιεύεται για 5η συνεχή χρονιά και αποτελεί μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει εικόνα για το πώς τα πανεπιστήμια μπορούν να συγκριθούν παγκοσμίως, ενώ τα υψηλά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία αξιολογήθηκαν τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, περιλαμβάνουν την παγκόσμια ερευνητική φήμη, το σύνολο των δημοσιεύσεων, τις δημοσιεύσεις με διεθνή συνεργασία κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις