Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκπτώσεις 2018: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

εκπτώσεις 2018

Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις 2018. Δείτε πόσο θα διαρκέσουν, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2018. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη περίοδο εκπτώσεων του 2018.

Εκπτώσεις 2018: Τι ισχύει

Από την Δευτέρα λοιπόν οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή. Οι χειμερινές εκπτώσεις 2018 θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ τα ωράριο λειτουργίας θα είναι τα κανονικά και όχι αυτά που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών.

Θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%. Πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών τις εορτές είναι, γι άλλη μία χρονιά, τα είδη ρουχισμού και υπόδησης. Το φαγητό και το ποτό έπονται. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν τα βιβλία και τα παιχνίδια. Ακολουθούν τα καλλυντικά και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις