Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Έκρηξη στη Συγγρού: Άνοιξε η λεωφόρος – Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Έκρηξη στη Συγγρού

Κλειστή παρέμενε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, 26.01.2022 η λεωφόρος Συγγρού, λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε κτίριο και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ήταν κλειστή και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στο Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, ωστόσο λίγο μετά τις 21:00 δόθηκε στην κυκλοφορία καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Έκρηξη στη Συγγρού: Τι κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Δεν θυμάται αν η έκρηξη στη Συγγρού, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, έγινε όταν πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως ο 78χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεσή του, από χθες υπήρχε μία μυρωδιά μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή όταν πήγε να φτιάξει καφέ.

Click4More: Η στιγμή της έκρηξης στην Συγγρού – Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όντως διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και επικεντρώνεται στη διαρροή.

Η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του κτιρίου της λεωφόρου Συγγρού, όπου είναι χώρος κατοικίας ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις