Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να μειώνεται, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό παραμένει υψηλός στη χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι οι αριθμοί δείχνουν «την ανυπαρξία όλων των θεωριών που μας χάιδευαν τα αυτιά και μας έκαναν να χαλαρώνουμε».

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «εφόσον συνεχίσουμε αν βλέπουμε τέτοιους αριθμούς τότε θα πούμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης η οποία έρχεται για πρώτη φορά 10 ημέρες μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ αν υπάρξει «άρση των μέτρων πρόωρα, θα έχουμε μια υποτροπή, δε θα είναι καθόλου ευχάριστη».

Το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου φαντάζει πρόωρο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος σημείωσε ότι ένας τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων θα οδηγήσει στο άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση φυσικά με άλλους παράγοντες.

Ακούστε όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις