Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εξαδάκτυλος για lockdown: Δεν έχει τεθεί στην Επιτροπή

Εξαδάκτυλος για lockdown: Δεν έχει τεθεί στην Επιτροπή
Πηγή φωτογραφίας: Intime News (Αρχείου)

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, στην εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» και στα σενάρια για ένα γενικό lockdown, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (30/11) στον ΣΚΑΪ. 

Για το νέο στέλεχος του κορονοϊού, την μετάλλαξη «Όμικρον», που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συνέστησε την ψυχραιμία όλων και ειδικά των εμβολιασμένων. «Να περιμένουμε τις απαντήσεις με ψυχραιμία μέχρι να δούμε πως θα μας επηρεάσει. Ξέρουμε ότι η ”Όμικρον” είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν προκαλεί βαρύτερη νόσο και πρέπει να δούμε σε ποιον βαθμό αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια», τόνισε.

Όσον αφορά το υποθετικό σενάριο επιβολής ενός lockdown, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολίασε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο να συμβεί ούτε έχει τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα – το πρωί της Τρίτης (30/11) – αυτό επεσήμανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Αναφερόμενες στις εορταστικές ημέρες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) δήλωσε πως φέτος αναμένεται να κάνουμε Χριστούγεννα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι, μιας και ο χώρος της εστίασης θα είναι ανοιχτός. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις