Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξαδάκτυλος: Μόνο με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων θα ήμαστε σε «ασφαλή νερά»

Εξαδάκτυλος: Μόνο με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων θα ήμαστε σε «ασφαλή νερά»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα και υπογραμμίζοντας ότι τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.

«Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους», είπε σχετικά. Μόνο τότε, παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει «σε ασφαλή νερά», τόνισε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Η πίεση στο σύστημα υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ζήτημα είναι αν υπάρχουν μία με δύο κλίνες ΜΕΘ όταν εφημερεύουμε, είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία» και εκφράζοντας την ανησυχία του για την κινητικότητα στις εορτές. Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε.

Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έχει εμβολιαστεί παγκοσμίως. Ο κ. Δημήτρης Τζαχάνης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Καλιφόρνια, τόνισε ότι δεν είχε κάποια σημαντική παρενέργεια από τον εμβολιασμό.

Το μόνο που αισθάνθηκε ήταν λίγος πόνος στο μπράτσο που κράτησε για μία μέρα. Την ίδια μέρα μάλιστα ο γιατρός εργάστηκε κανονικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις