Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Εξαφανίζουν” την Ακρόπολη τα 10οροφα κτίρια

“Εξαφανίζουν” την Ακρόπολη τα 10οροφα κτίρια

Ένα τείχος που απειλεί να “εξαφανίσει” την Ακρόπολη της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και το υπουργείο ψάχνει με χρονο-καθυστέρηση να βρει μια λύση ώστε να σταματήσουν να χτίζονται κτίρια με 10 ορόφους.

Με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επιτρέπεται να αναγερθούν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και κτήρια με ύψος που φτάνει ως και τα 33 μέτρα, σε ύψος που επιτρέπει κτήρια δέκα ορόφων ενώ έως τώρα τα περισσότερα κτήρια στην περιοχή “σταματούν” στους έξι ορόφους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι υπάρχει κίνδυνος να “χαθεί” από τα μάτια των Αθηναίων και όσων μένουν στην περιοχή, η Ακρόπολη.

Ένας συνδυασμός υψηλού συντελεστή δόμησης με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που πριμοδοτεί τα “πράσινα δώματα” ήδη έχουν οδηγήσει σε ένα κτίριο 2.700 τετραγωνικών, δέκα ορόφων με ύψος 33 μέτρων στην οδό Φαλήρου, αλλά και στην έγκριση ανέγερσης ακόμη ενός 10οροφου στην οδό Μισαραλιώτου.

Οι αρχαιολογικές υπηρεσίες από τη Ροβέρτου Γκάλι και κάτω δεν έχουν καμία δυνατότητα επέμβασης και έτσι το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων αναζητά τώρα τρόπο για επανεξέταση των όρων δόμησης στις περιοχές που περιβάλλουν την Ακρόπολη.
Μέχρι να γίνει όμως αυτό οι αδειοδοτήσεις και οι ανεγέρσεις θα συνεχίζονται κανονικά…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις