Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ξάφριζε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ξάφριζε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία αρχείου

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που έγινε την Τρίτη (10/5) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη της. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Τα μέλη της σπείρας τόσο κατά τη διάπραξη των κλοπών, αλλά και γενικότερα στις μετακινήσεις τους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά και λάμβαναν όλα τα μέτρα προφύλαξης (αντιπαρακολούθησης) για να αποφύγουν την σύλληψη τους. Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τα σπίτια τα διοχέτευαν σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο των Αθηνών.

Στην κατοχή τους και από τις έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια και 6 φυσίγγια

– πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών

– 4 φορητοί υπολογιστές

– πλήθος περιφερειακών εξαρτημάτων υπολογιστή

– πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

– πλήθος διαβατήριων και δηλωτικών εγγραφών σε διάφορα ονόματα,

– πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

– πλήθος επωνύμων ρούχων και αρωμάτων

– πλήθος κλειδιών διαφόρων τύπων

– μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι και ξιφίδιο

– τα χρηματικά ποσά των 155 ευρώ, 250.000 λιρών Τουρκίας, 249 δολαρίων ΗΠΑ και 1 χρυσής λίρας Αγγλίας

– μικροποσότητα κάνναβης

– ζυγαριά ακριβείας

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, περί όπλων και πλαστογραφία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με τη λεία τους να υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις