Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξάρχεια: Άγνωστοι πέταξαν σκάλα σε αστυνομικούς της ομάδας Δράσης

Εξάρχεια: Άγνωστοι πέταξαν σκάλα σε αστυνομικούς της ομάδας Δράσης

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 8:30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν στο κέντρο της Αθήνας στήνονταν τα πρώτα οδοφράγματα και ξεκινούσαν τα «καθιερωμένα» επεισόδια με την πορεία μνήμης για τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο.  

Ομάδες κουκουλοφόρων εισήλθαν στην περιοχή των Εξαρχείων και από εκεί ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών. Οι άνδρες των ΜΑΤ, της Ο.Π.Κ.Ε αλλά και της ομάδας Δράσης κατάφεραν να περιορίσουν της δράση των ταραξιών και τα επεισόδια να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι «καταδρομικές» επιχειρήσεις των ειδικών φρουρών της ομάδας Δράσης, συνέβαλαν στη διάσπαση των ομάδων των αντιεξουσιαστών.  

Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένη υπηρεσίας με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, μπήκαν στα στενά των Εξαρχείων και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους που ήθελαν να δημιουργήσουν την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.  

Σε μια από τις επεμβάσεις τους, οι ειδικοί φρουροί κι ενώ βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Κωλέττη, δέχτηκαν κι ενώ βρίσκονταν πάνω στις μηχανές τους μια σκάλα που κάποιοι πέταξαν από όροφο πολυκατοικίας.  

Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, αποτυπώνονται τουλάχιστον επτά μηχανές της ομάδας Δράσης να κινούνται δίπλα από καμένους κάδους που στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Κωλέττη.  Ξαφνικά όπως θα δείτε και στις εικόνες που σας παρουσιάζει το newsit.gr, ενώ έχουν περάσει οι τρεις μηχανές δίπλα από τον φλεγόμενο κάδο σκουπιδιών, μια μεταλλική σκάλα θα εκτοξευτεί από τον όροφο πολυκατοικίας. Θα πέσει ανάμεσα στη απόσταση που υπάρχει μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης μηχανής κι από θαύμα δεν θα τραυματιστεί τουλάχιστον σοβαρά, ο οδηγός η ο συνοδηγός κάποιου δίκυκλου της ομάδας Δράσης.  

Οι ειδικοί φρουροί παρότι δέχτηκαν το συγκεκριμένο βαρύ αντικείμενο αλλά και πλήθος από πέτρες δεν σταμάτησαν και συνέχισαν την αποστολή που είχαν αναλάβει.    

Δείτε το βίντεο:

 Μαρίνος Αλειφέρης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις