Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξάρχεια: Σοκαριστική μαρτυρία 27χρονης για τον «δράκο» – Αποκαλυπτική φωτογραφία του newsit.gr από το 2022

Εξάρχεια: Σοκαριστική μαρτυρία 27χρονης για τον «δράκο» – Αποκαλυπτική φωτογραφία του newsit.gr από το 2022

Μια 27χρονη προγραμματίστρια από την περιοχή του Γκύζη ήταν αυτή που στάθηκε αφορμή για να ταυτοποιήσουν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Εξαρχείων τον Σύρο «δράκο» που όργωνε τα στενά του κέντρου και αναζητούσε σαν πεινασμένος λύκος γυναίκες για να βιάσει, αναγνωρίζοντας τον ανεπιφύλακτα από τις φωτογραφίες σεσημασμένων του αρχείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η κοπέλα που τα μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου τον είδε να πετάγεται μπροστά της και να την ακολουθεί και κατάφερε τελευταία στιγμή να ξεφύγει από τα διεστραμμένα του νύχια, μιλάει στο newsit.gr, για τον εφιάλτη που έζησε εκείνο το βράδυ στα στενά του Γκύζη. Μάλιστα περιγράφει το δράστη ως έναν άνθρωπο απαθή που χαμογελούσε περίεργα, όταν του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία της είπε ειρωνικά στα αγγλικά «Good luck», ενώ όπως λέει όταν παρενέβη περίοικος που άκουσε τις φωνές και του είπε από το μπαλκόνι «φύγε γιατί θα κατέβω κάτω», εκείνος την …κοπάνησε όχι τρομοκρατημένος αλλά ενοχλημένος, όπως περιγράφει χαρακτηριστικά η κοπέλα σαν να έλεγε «Μου χάλασες το βιασμό!».

Τον συνέλαβαν στις 17 Νοεμβρίου, γιατί τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Μοναστηράκι

Την ίδια ώρα όπως σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος «δράκος» που φαίνεται στη νέα φωτογραφία αποκαλύπτει το newsit.gr, η οποία τραβήχτηκε το 2022 όταν οι αρχές του πέρασαν χειροπέδες γιατί επιχείρησε να βιάσει μια 70χρονη γυναίκα από την Ουκρανία και οδηγήθηκε στην φυλακή Γρεβενών, όπου έκατσε έναν χρόνο, συνελήφθη τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου στην περιοχή του Ψυρρή, μετά από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να σπάει τζαμαρίες και να ξηλώνει φρεάτια υπονόμων στο σταθμό του ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης, έδωσε σήμα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών να μεταβούν για άτομο που προκαλεί φορές. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα από τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που τον είδαν να τα κάνει γυαλιά – καρφιά και κατάφεραν μετά από σχεδόν ένα τέταρτο… κυνηγητού, στα στενά της περιοχής να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Ο Σύρος «δράκος» οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ακροπόλεως και την επόμενη μέρα στην εισαγγελία Αθηνών όπου αφέθηκε ελεύθερος.

«Γιατί με ακολουθείς; Θα καλέσω την Αστυνομία»
– «Good Luck!»

Η μαρτυρία της 27 Χρόνης προγραμματίστρια, στο newsIT.gr για τον εφιάλτη που έζησε στο Γκύζη είναι συγκλονιστική. «Πριν μία εβδομάδα, στις 15 Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, παρκάρω το αυτοκίνητο μου και κατευθύνομαι προς το σπίτι μου στην περιοχή του Γκύζη. Τότε είναι που τον είδα να με πλησιάζει, να με ακολουθεί, έχοντας ένα περίεργο χαμόγελο. Θέλω να σας πω ότι δεν ήταν κάπου κρυμμένος. Είχε σταθεί την ώρα που με είδε να παρκάρω και με περίμενε. Περίμενε να βγω. Στην αρχή δεν είπε κάτι μου χαμογέλαγε περίεργα. Και τον ρώτησα «θέλεις κάτι;». Και μου απαντά «όχι βόλτα κάνω». Και τότε εγώ του λέω «καληνύχτα».

Προχωρούσα και προχωρούσα από πίσω μου, στρίβω και στρίβει και αυτός, σταματάω εγώ, σταματάει και αυτός. Τότε του λέω «προχώρα, γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί με ακολουθείς;», φωνάζοντας ότι θα πάρω την αστυνομία. Και τότε είχε το θράσος να μου πει καλή επιτυχία. Και συγκεκριμένα «good luck», γιατί μιλούσαμε στα αγγλικά.

Εκείνη την ώρα, βγήκε ένας κύριος στο μπαλκόνι που άκουσε τις φωνές μου και άρχισε να με ρωτάει τι συμβαίνει. Του απαντώ ότι αυτός ο άνδρας με ακολουθεί όπου πηγαίνω. Τότε τον ρωτάει που πας εσύ κι αυτός του λέει βόλτα πηγαίνω δεν κάνω κάτι. Άντε πήγαινε την βόλτα σου του λέει κι αυτός ενοχλημένος του λέει δεν κάνω κάτι εδώ κάθομαι. Και τότε ο άντρας αρχίζει να φωνάζει ότι αν δε φύγει θα κατέβει κάτω και τότε αναγκάστηκε να φύγει. Και μάλιστα αυτό που είδαμε ήταν ότι έφυγε ενοχλημένος. Όχι τρομοκρατημένος, ενοχλημένος σαν να του έλεγε «μου χάλασες το βιασμό!».

Τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα

Όπως αναφέρει η κοπέλα, αρχικά δεν έκανε καταγγελία για όλα όσα βίωσε, όμως όταν είδε ότι το θέμα που αποκάλυψε το newsit.gr, είχε λάβει διαστάσεις, αποφάσισε να προσφύγει στην Ασφάλεια Εξαρχείων και να περιγράψει στους έμπειρους αξιωματικούς το σκηνικό του τρόμου. Μάλιστα όπως λένε πληροφορίες, η μαρτυρία της συγκεκριμένης, στάθηκε καθοριστική για το ξεσκέπασμα και την σύλληψη του αλλοδαπού «δράκου», καθώς ήταν η μοναδική που τον αναγνώρισε από την αρχή, ανεπιφύλακτα. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, σε χρόνο ρεκόρ και χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους και την μεθοδική δουλειά κατάλαβαν αμέσως για ποιο άτομο μιλούσε.

«Τότε, δεν έκανα καταγγελία, όμως επειδή μετά είδα ότι το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και ότι και άλλες κοπέλες είχαν πέσει θύματα του, κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο από την περιγραφή και έτσι αποφάσισα να πάω στην αστυνομία, στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων για να τους πω ότι έχει συμβεί και στου Γκύζη, όχι μόνο στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ήταν ευγενικοί, πολύ σχολαστικοί, ρωτούσαν πολλές λεπτομέρειες, έδειχναν έχουν καταλάβει για ποιο άτομο επρόκειτο και το κυριότερο, έδειξαν συμπόνια γιατί καταλάβαιναν απόλυτα το τραυματικό γεγονός που μου συνέβη.

Όταν μου έδειξε την φωτογραφία του δράστη κατευθείαν μπόρεσα να τον αναγνωρίσω. Δεν είχα κανένα θέμα με την αναγνώριση γιατί τον θυμόμουν πολύ καλά. Δεν ξέρω πως ακριβώς τον είχαν καταλάβει, όμως είχαν πέσει στον σωστό δράστη. Έναν άνθρωπο μου έδειξαν και ήταν όντως αυτός γιατί είχαν κάνει πολλή δουλειά από πίσω για να φτάσουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Είχαν καταλάβει απόλυτα ποιος ήταν και απ’ ό,τι κατάλαβα ήταν και αυτοί που το ίδιο βράδυ οδήγησαν στην σύλληψη του» λέει η 27χρονη προγραμματίστρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις