Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

“Έξω τώρα τα κοράκια” – Και οι “Δεν Πληρώνω” στη γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων

Δεν Πληρώνω συμβολαιογράφοι

Στο θέατρο Ακάδημος θα γινόταν η νέα γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων για τους πλειστηριασμούς. Εκεί ήταν και οι… “Δεν Πληρώνω”. Τελικά, όμως, η συνέλευση δεν έγινε ποτέ…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο Ακάδημος, όπου επρόκειτο να γίνει η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων, έκαναν τα μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω”.

Μέσα οι συμβολαιογράφοι, έξω οι “Δεν Πληρώνω”

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να κάνουν νέα γενική συνέλευση για το θέμα των πλειστηριασμών. Είναι άλλωστε ένα από τα θέματα για τα οποία οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.

Δεν Πληρώνω

Θα συζητούσαν το θέμα της αποχής τους από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Αλλά προσέλευση ήταν μικρή κι έτσι αναβλήθηκε αφού δεν υπήρξε απαρτία.

Εκτός όμως από τα (όποια) μέλη του συλλόγου συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, στο θέατρο Ακάδημος βρέθηκαν και οι “Δεν Πληρώνω”.

Με πανό στα χέρια, απέκλεισαν την είσοδο αλλά δεν προχώρησαν περισσότερο.

Δεν Πληρώνω

Συνθήματα και φωνές

Οι συγκεντρωμένοι δεν απέφυγαν τις αποδοκιμασίες κατά των συμβολαιογράφων, με τις λέξεις “αλήτες” και “κοράκια” να ακούγονται.

Ένα από τα συνθήματα άλλωστε (πέρα από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”) ήταν και το “έξω τώρα τα κοράκια”.

Δεν Πληρώνω συμβολαιογράφοι

Δεν Πληρώνω

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο πρώην υπουργός (στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρης Στρατούλης, που μετά τον Αύγουστο του ’15 προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα.

Δείτε τι δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μέλος του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” κατήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται 25.000 πλειστηριασμοί, επιτέθηκε στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων και διεμήνυσε ότι το κίνημα δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί.

Δείτε τι δήλωσε

Στο σημείο βρέθηκε και διμοιρία των ΥΜΕΤ αλλά χρειάστηκε να παρέμβει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις