Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Έξοδος Πάσχα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά – Πληρότητα 100%

Έξοδος Πάσχα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά – Πληρότητα 100%

Κορυφώνεται από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (13.4.2023) η έξοδος των εκδρομέων, αφού πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους την Αθήνα για τις γιορτές του Πάσχα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τροχαία, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε ήδη από τη Μεγάλη Τετάρτη καθώς πάνω από 100.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Χθες, Μ.Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13.04.2023 έως 16.4.2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες. Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σημειώνεται πως το Μεγάλο Σάββατο έως και την Τετάρτη του Πάσχα, από τα εν λόγω λιμάνια θα αναχωρήσουν 82.000 επιβάτες.

Συνολικά πάνω 172.000 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν ή έχουν ήδη αναχωρήσει για τους αγαπημένους τους πασχαλινούς προορισμούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την Πύλη Ε7 επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί, όχι μόνο με τακτικούς, αλλά και με έκτακτους ελέγχους, όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών, αλλά και των πληρωμάτων, είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα».

 

 

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους».

Μαζί με τον κ. Πλακιωτάκη, στο Λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις